vineri, 5 martie 2010

Sensibilizare - vorbeste vinu

Pasarile ciripeau, soarele batea si el fericit in camera noastra astfel incat ii lumina barba colegului. Semn de a se trezi.

Insa eu nu am avut acelasi noroc ca el.
In locul pe care noi il numim"casa" (de fapt e un camin, al naibii) exista o creatura ce bantuie palierele. Acea creatura se foloseste de anumite ustensile, bine slefuite, urat mirositoare, si ca sa fie tot pachetul, mai are si prafuri.

Creatura asta e incredibila, nimeni nu a putut sa-i construiasca vreodata portretul fizic, deoarece se zvoneste ca daca ea va deschide gura, totul se naruie, se face negru in jurul tau, nu mai auzi nimic, si iti vine sa o pocnesti.

Bineinteles, sunt trezit de glasul urat ascutit al femeii de serviciu. Mare show, mare!
Trebuie sa stie tot palierul, etajul superior si etajul inferior ca niste puleti s-au dat cu rolele pe hol. Ok, inteleg asta femeie dar totusi, care e treaba ta? Trebuie sa stergi, taci si faci, si mai esti si platita pentru asta. Ce te fute pe tine grija ca-s urme de role, ca e un muc pe jos sau ca lulu a dat un flit?

Daca ai stii cati scuipa, cate cani de vin au fost varsate pe jos, cat ulei, cat jeg, noroi, bere, scarmaz si alte substante cunoscute sau necunoscute de om sunt pe holu asta, ti-ai face cruce, te-ai sinucide si te-ai readuce singura la viata.

Dar nu, trebuie sa fim niste zmei, trebuie sa ne impunem, trebuie sa aratam ca indiferent de pozitia inferioara pe care o detine o femeie de serviciu, este de fapt una superioara, deasupra tuturor.

Auzim cum bate cineva la usa.
Colegul meu, trezit dinainte deschide frumos usa.
Ca la un castel, poarta se deschide cu o scartaitura, ce denota de fapt un sistem ce te avertizeaza ca se vor intampla lucruri rele.

Ideea esentiala in aceasta mica povestioara este ca eu am fost plecat cu lulu la un concert noaptea trecuta, doar m-a vazut le chef, stia unde ma duc, si stie bineinteles cand ma intorc nu sunt treaz, si trebuie sa fie si dimineata, in concluzie, inapt pentru a-mi pune niste role in picioare si sa merg ca semizeu prin camin.

Imediat cum s-a deschis poarta falnica, cei 3 muschetari, le chef si creaturile mirifice erau prezente la noi la usa. Fara sa vreau aud cele spuse:
"uite acolo s-au intors, si urmele duc pana aici (indicand camera noastra)"
Incredibil! In gandul meu, asta-i sherlock holmes.
Colegul de camera explica frumos: "noi am fost plecati, ne-ai vazut si tu, cand sa ne mai dam?"

Bineinteles, semi centaurul de le chef, tot promitea cum promit politicenii la o tara mai buna, ca va gasi faptasul. "O SA INVESTIGAM ASTA! O sa aflam cine a facut, se va face dreptate!"
Cele doua creaturi mirifice parca si-au luat tentaculele de pe colegul meu, de pe usa noastra si le-au retras la vorbele auzite. Lulu mai avea putin si le pocnea, insa poarta se inchide, se aud ceva voci, blesteme, injuraturi insa dispar odata cu indepartarea creaturilor de camera noastra... somnul continua.

Un comentariu:

  1. Das war ein sehr lautes Ereigniss, das auch meine Ohren sesnsiblisiert hat. Laut le chef seid ihr immer verantwortlich fur alles, das im Heim passiert. Versuch mit Google Translate, vielleicht hast du Gluck. Tschus! und Gute Nacht..und..das ist alles..ware noch etwas...aber...

    RăspundețiȘtergere